Malčiranje (iveranje) grana

Obrezivanjem drveća ili odstranjivanjem suhoga granja možda mislite da ste tako završili posao u svom dvorištu. No, nameće se jedno pitanje. Što učiniti sa velikom gomilom granja i lišća? Neke od njih su suhe i trule dok su druge zdrave i “žive”.

Preporučujemo Vam malčiranje (iveranje) granja!

Malč ili drvena sječka je proizvod pridobiven od usitnjenog granja i lišća. Malčiranje je odličan i brz način da se riješite granja u dvorištu koje zauzima dragocjeni prostor.

Malč se može  koristiti oko Vaših biljaka, grmlja, cvjetnjaka, trajnih gredica i drveća kako bi se poboljšala plodnost Vašeg vrta.Tako će Vas malč od drvenih komadića osloboditi plijevljenja na neko vrijeme, a ujedno i zadržavati vlagu, što znači da nije potrebno često zalijevanje i održavanje površine na kojoj uzgajate biljke.

Dakle, ukoliko želite i uslugu malčiranja javite nam na vrijeme da možemo povesti sa sobom adekvatne strojeve za to kako bi Vam mogli za kratko vrijeme nakon sječe i malčiranja ostaviti uredno dvorište i zadovoljnog klijenta.

Ukoliko ne želite tu uslugu, mi ćemo se pobrinuti za odvoz drvne mase na propisano mjesto.

Postupak malčiranja kreće odmah nakon obaranja stabla, nakon smanjene opasnosti od pada granja s visine na radilištu. 

Za kresanje granja koristimo male Stihl motorne pile čijom vrhunskom ergonomijom brzo i efikasno režemo i pripremamo granje za malčiranje. Green Mech malčer (sjekač) “melje” svu granjevinu i sječenicu do 10 cm promjera. 

Samljevenu biomasu po dogovoru nanosimo po Vama željenim površinama.

Kontakt

 

Ovjera